Kapcsolat

Városi Könyvtár és Művelődési- Felnőttképzési Központ Zalaszentgrót

Cím: 8790 Zalaszentgrót,
Batthyány u. 9.
Telefon:
+3683360120
E-mail:
zgrotkonyvtar@gmail.com
Facebook Nyitvatartás


A Négy évszak és Fekete István Kiállítás

2020.01.29. 09:00

A Négy évszak és Fekete István címmel élettörténeti és irodalmi kiállítás nyílt a Városi Könyvtárban Zalaszentgróton 2020. január 29-én. 2020-ban kettős évfordulója van a népszerű és csodálatos tehetségű írónak, január 25-én született 120 éve, június 23-án halálának 50. évfordulója lesz. Fekete István könyvein generációk nőttek fel és nyújt felejthetetlen szépirodalmi élményt és természetismeretet minden korosztálynak a gyerekektől, a felnőtteken át az időskorig.

A kiállítás a természet- és az író korszakait szimbolizálja, egyúttal a miénket, emberekét is csodálatos idézetekkel és ritka képanyaggal, melyet a dombóvári Fekete István Múzeumból és az ajkai Nagy László Városi Könyvtárból, valamint az ajkai Múzeum- és Fotógalériából kaptunk kölcsön. A színes kiállításon nemcsak az író életszakaszait, de hobbijait, érdeklődési körét, barátait, családját, életének fő helyszíneit, múzeumait, filmjeit, műveinek színes kiadásait, és verseit-költészetét is megismerhetjük. Azt is megtudhatjuk, hogyan vált íróvá, milyen hatások érték, mit, hol és hogyan alkotott. Lehet olvasni véleményeket Fekete Istvánról, vagy belelapozni könyveinek rövid tartalmába.

Az író könyveinek különleges üzenete van, melyet mindenki maga is érez, az a békesség, amit a természettől kapunk, a szépség, a jóság, a remény átsugárzása.Ha kedvük van kicsit megállni, nézelődni, sok-sok érdekesség és szép idézetek olvashatóak a kiállításon, és bele lehet lapozni az író könyveibe.

 


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Városi Könyvtár és Művelődési- Felnőttképzési Központ Zalaszentgrót - Magyar