Kapcsolat

Városi Könyvtár és Városi Művelődési Központ

Cím: 8790 Zalaszentgrót,
Batthyány u. 9.
Telefon:
+3683360120
E-mail:
zgrotkonyvtar@gmail.com
Facebook Nyitvatartás


Nemzetközi Könyvajándékozós Napok

2023.02.14. - 2023.02.15.
Szeretnénk bejelenteni a Nemzetközi Könyvajándékozós Napot! : Febr. 14. - Nemzetközi Könyvajándékozós Nap
Tudjátok, hogy van ilyen?
Adj egy könyvet ajándékba a barátodnak, osztálytársadnak, a Városi Könyvtárnak, vagy az iskolai könyvtárnak!
Nem baj, ha nem új, csak arra figyelj, hogy jó állapotú és tiszta legyen. Olyan, amit te is szívesen forgatnál, külseje és belseje egyaránt tetszetős legyen!
Mivel azonban idén a február 14- keddre fog esni, a Városi Könyvtár a következő napokra is, nyitvatartási időben, február 15-17-re (Szerdától Péntekig) is teszi az eseményt. Aki ezen a napon könyvet hoz nekünk, szép, alkalmi matricával beírhatja a nevét az általa ajándékozott könyvbe (de nem muszáj!). Ha pedig ajánlást is írsz mellé – mert már olvastad, és annyira tetszett – kiemelt helyre kerül.
Várunk, hozzatok könyvet!
Könyvelhagyós Akciónk: Február 14-től 15-ig Hagyj el egy könyvet
Zalaszentgrót vagy külső városrészei területén és írd bele: "Kedves Megtaláló! Ez a könyv a Te ajándékod a Nemzetközi Könyvajándék nap alkalmából." Az elhagyott könyvről képet is tölthettek fel a tavaly létrejött "Könyvajándékozók" Február 14. Zalaszentgróton és Városrészeiben" facebook csoportban: https://www.facebook.com/groups/1397637967353066
Nyitott (jó idő esetén Szabadtéri) könyvespolcunk is lesz a Városi Könyvtárban, ahol az általunk kitett szabadon elvihető könyvek helyére tehettek egy másik könyvet: Vigyél könyvet, hozz helyette egy másikat!
 

Tavaly sikeres volt, a február 14-ei héten is lesz "Vakrandi egy Könyvvel" című kölcsönzési Akciónk a Könyvtárban, mellyel együtt ingyenes Beiratkozás jár. A csomagolt, vonalkóddal ellátott könyvek közül találomra választhattok Olvasnivalót.

 

„Ez a kezdeményezés 2012-ben, az angol gyerekkönyvek világából indult. Amy Broadmoore találta ki, hogy Valentin-napra, a szeretet biztosítékaként könyvet lehetne ajándékozni. Ezzel elsősorban a szülőket szólította meg, de a közösségi média segítségével az akció gyorsan átlépte földrajzi és családi határait. Ma már szociális programok, jótékonysági felhívások csatlakoznak hozzá, de persze megmaradt a jó barátságok és kapcsolatok kifejezőjének is.

Csatlakozzatok hozzá!”

 

Vissza az előző oldalra!
Városi Könyvtár és Városi Művelődési Központ - Magyar