Kapcsolat

Városi Könyvtár és Művelődési- Felnőttképzési Központ Zalaszentgrót

Cím: 8790 Zalaszentgrót,
Batthyány u. 9.
Telefon:
+3683360120
E-mail:
zgrotkonyvtar@gmail.com
Facebook Nyitvatartás


Szabó Magda Emlékkiállítás a Könyvtárban

2020.10.05.

"Naponta megújuló boldogság, hogy valaki beszél hozzám a könyv lapjairól, és ezt az élményt megismételhetem, sőt ez az élmény a korom és életkörülményeim változásával mindig más és mást közöl."

Szabó Magda

Kedves Olvasóink! Ha a Művelődési Központ felé járnak, térjenek be megnézni Szabó Magda Emlékkiállításunkat a Könyvtárban (Zalaszentgrót, Batthyány u. 9.) A kiállítás 3 hónapig, december végéig látogatható lesz.

 

 

 

Szabó Magda Emlékkiállításunk a zalaszentgróti Városi Könyvtárban az írónő 103. születésnapjára és az október 5-én kezdődő Országos Könyvtári Napokra készült el. 
Janikovszky Éva Kiállításunkhoz is kapcsolódik, mivel a Móra Könyvkiadó által felajánlott, értékes dedikációt kaptunk Szabó Magdától, aki Abigélként írta alá Janikovszky Évának 1970-es ifjúsági regényét. A Kiállításon sok más érdekes információval és idézetekkel együtt ismerhetjük meg Szabó Magda életét, írásait és költészetét is. 
A gazdag képanyagot a debreceni Szabó Magda Emlékháznak és az írónő jogutódja jóváhagyásának köszönhetjük, ezenkívül a Móra Könyvkiadó, az Európa Könyvkiadó, és az életműsorozatát kiadó Jaffa Könyvkiadó is hozzájárult a képek közléséhez.
Szabó Magda új életműsorozata hamarosan kölcsönözhető is lesz a Városi Könyvtárban. A kiállításon megismerhetjük a könyveit, azoknak alkotóit és olvashatunk Szabó Magda családjáról, valamint szép idézeteket.

Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Városi Könyvtár és Művelődési- Felnőttképzési Központ Zalaszentgrót - Magyar